Home
  Ineke Mulder
  Agenda
  Afspreken
  Route
   
   

2. Relatiecoaching


Relatiecoaching voor partners en gezinnen is nuttig als u er gezamenlijk niet meer uitkomt en in een negatieve spiraal beland bent. In deze therapie doorlopen we een aantal stappen:
Eerst gaan we onderzoeken wat als ongewenst ervaren wordt door alle partijen. We gaan in op de ontstaansgeschiedenis van deze ongewenste spiraal. Inzicht hierin helpt om vast te stellen wat er nodig is om tot oplossingen te komen die zo dicht mogelijk bij ieders verlangens liggen.
We maken een werkplan om de nodige veranderingen concreet te maken.

Communicatie training: het aanleren van nieuwe, effectieve en geweldloze communicatie vaardigheden zijn bijna altijd nodig om tot een liefdevoller relatie met elkaar te komen. Goede communicatie begint bij: met werkelijke aandacht leren luisteren.

Biografie-analyse. Op grond van eerdere ervaringen trekken we bepaalde conclusies over onszelf en over het leven. Deze conclusies kunnen verouderd of onjuist zijn en worden vaak op de huidige partner, gezinsleden of situatie geprojecteerd. We besteden aandacht aan ieders biografie om te achterhalen waar bij u en uw dierbare(n) individuele thema s en gevoeligheden spelen. We onderzoeken waar onjuiste conclusies een update nodig hebben. Als dit alles duidelijk is, kunnen u en uw dierbare(n) in plaats van elkaar te frustreren, elkaar helpen bij innerlijke groei en innerlijk welzijn.

Familie-opstelling zoals beschreven bij de individuele coaching, is een fantastische manier om onevenwichtigheden in uw relatie, gezin en/of familie op te sporen en op te heffen. De natuurlijke orde en rust in uw gezin of relatie worden hersteld en ieder vindt zijn eigen prettige plaats binnen het geheel.

 
 
Individuele coaching
Zang en Muziek
Terug