Home
  Ineke Mulder
  Agenda
  Afspreken
  Route
   
   

1. Individuele coaching

Om maximaal aan te sluiten bij uw hulpvraag, voorkeuren en biografie werk ik met diverse technieken:

Gesprekstherapie is een manier om dat wat u inbrengt verder uit te diepen en te analyseren, zodat u inzicht krijgt in uzelf, de nawerking van bepaalde ervaringen, uw gevoelens en uw keuzemogelijkheden. Als cliŽnt vertelt u wat u wenst en geeft u relevante informatie uit uw huidige sociale context en uw biografie. Als therapeut stel ik u vragen, geef uitleg waar dat nodig is en maak samen met u een werkplan om uw doelen te bereiken. In de eerste sessie wordt bijna uitsluitend met gesprekstherapie gewerkt en kunt u ook zelf met vragen komen.

Regressietherapie stelt u in staat om in uw beleving terug te gaan naar eerdere negatieve, blokkerende en onverwerkte ervaringen. De ongewenste nawerking van die ervaringen kan worden opgeheven, zodat de weg vrijgemaakt wordt om vanuit uw eigen kracht gewenste ervaringen te creŽren. Natuurlijk kunt u ook terug gaan naar ervaringen die een bron van kracht zijn in uw innerlijke schatkamer en vervolgens die kracht inzetten in het hier en nu. Bij dit soort sessies ligt u met gesloten ogen op een matras waardoor de concentratie op uw innerlijke beleving gemakkelijk op gang komt.

Voice dialogue werkt met delen van uw persoonlijkheid. Die delen zijn al uw verschillende kwaliteiten, emoties, maar ook bijvoorbeeld tegenstrijdige gedachte en/of gevoelens. U heeft een boos deel, een blij deel, een kinderlijk deel, en rebels of een aanpassend deel, een volwassen deel en ook een heel wijs deel. De delen die innerlijk bij u in conflict zijn stellen we op in de ruimte en laten we op een speelse manier aan het woord. Op die manier krijgt u een glashelder inzicht in uw innerlijke dynamiek en handvaten om dagelijkse situaties effectiever tegemoet te treden. Uw innerlijke delen kunt u vergelijken met leden van een orkest die goed moeten samenwerken en de leiding van de dirigent moeten aanvaarden om tot de gewenste klank te komen. Uw meest wijze deel verdient de functie van dirigent!

Familie-opstellingen zijn geÔntroduceerd door Bert Hellinger. Op grond van zijn lange ervaring heeft hij ontdekt dat familiebanden onderhevig zijn aan een bepaalde natuurlijke orde. Als die verstoord worden, kan een hele familie daar onder lijden, want we staan als individu niet op onszelf maar zijn onderdeel van een energetisch systeem. Voorbeeld van zo een verstoring is: een kind dat door de situatie gedwongen wordt om een ouder te steunen en geen kind meer kan zijn. In dat geval stroomt de liefde en steun de verkeerde kant op. Het maakt de ouder ťn het kind zwak. Er zijn twee manieren om een opstelling te doen: met een groep mensen die uw familie-leden representeren, of in een individuele sessie waarin u zelf de rollen van uw familieleden om de beurt aanneemt. Familie-opstellingen zijn geen gewone rollenspelletjes, maar een intuÔtieve, energetische en bovenal een indrukwekkende manier om stagnaties op te sporen en op te lossen.

Gedragstherapie spreekt eigenlijk voor zich. U gaat leren welk effect uw gedrag op uw medemens heeft en welk gedrag effectief is en welk niet. U leert nieuwe vaardigheden zodat u minder energie verliest en meer kansen schept voor fijne bezigheden en relaties, in welk levensgebied dan ook.

Droomduiding kan een fantastische hulp zijn bij het begrijpen van uzelf. Welke thema s spelen in uw innerlijk? Waar komt u vandaan, waar bent u nu en waar bent u naar op weg? Uw dromen maken uw innerlijke en uiterlijke reis door dit aardse bestaan op beeldende wijze inzichtelijk. Dromen geven een volstrekt eerlijke feedback aan uzelf, mits hun symboliek goed geÔnterpreteerd wordt. Ik werk volgens de principes van Carl Gustav Jung.

Visualisatie of actieve imaginatie is een vorm van actief dromen. U zet uw innerlijke ervaringen op creatieve wijze om in beelden en woorden. U vermijd hierbij de censuur van uw rationele denken en geeft ruimte aan de natuurlijk wijsheid van uw onbewuste. Daardoor kunt u op volstrekt nieuwe ideeŽn en oplossingen komen, die u niet had kunnen bedenken.

Meditatie training brengt denken en de daarbij behorende emoties tot rust en schept ruimte voor een levensenergie die vrij is van conditioneringen. U kunt hierdoor in contact komen met uw diepste wijsheid, uw ultieme vrijheid, uw Hoger Zelf of God als u het zo wilt noemen.Meditatie inspireert uw spirituele reis.

Voor welke klachten is individuele coaching geschikt?


Emotionele klachten: Angsten, fobieŽn, concentratieproblemen, (postnatale)depressies, negatief zelfbeeld, rouwverwerking, onrust, gevoelens van zinloosheid, lusteloosheid en andere storende emoties zoals woede, jaloezie, piekeren en (onnodig) zorgen maken, anorexia nervosa.

Lichamelijke klachten: Spastische darmen, hoofdpijn, slapeloosheid, overgewicht, vermindering van chronische pijn, hoge bloeddruk, begeleiding bij chronische aandoeningen of ernstige ziek zijn.
Deze opsomming is geenszins compleet. Als uw klacht er niet bij staat, neemt u dan telefonisch of per e-mail contact op voor meer informatie.

Vorige levens Ik werk ook in vorige levens als daar een goede reden voor is, of als de cliŽnt daar spontaan in terecht komt. Voor sommige klachten kan dit zeer oplossend zijn. Voor regressie naar vorige levens gelden dezelfde principes als voor regressietherapie in het huidig leven, zoals hierboven omschreven.

 
Individuele coaching
Zang en Muziek
Terug